Påsken då?

Jo påsken var bra. Var hos svärmor nere i järvsö hela helgen. Skidbacken var fortfarande öppen, men de skulle stänga efter påskhelgen. Frågade folk i Järvsö hur backen var, hyfsad på morgonen - och sen fram på dagen som en sörja. Det var nog lika bra att man inte åkte något, i alla fall jag tycker det är lite tråkigt om det inte går så fort. En liten bit från svärmors stuga såg jag ett snömonster som var gömd ute på åkern, jag lyckades ta en bild innan den försvann i vårsolen (kolla bilden). Älven som rinner alldeles intill stugan är Ljusnan, och den åkte upp medans vi var där. Så våren har nu kommit hos svärmor.

En del undrar nog vad det var för glad nyhet jag fick reda på innan vi for. Jag får fortsätta på hjälpmedelscentralen under sommaren - så man får se hur det blir till hösten. Man har ju ett jobb ett tag nudå i alla fall...skönt.


Här kommer då bilderna..äntligen. Det börjar med att vi stannade till På Bräckes Grill ( vilket vi ångrar, förstås), men mat ska man ju ha..tyvärr. På tordagen då vi kommer ner var det ett riktigt busväder ungefär som nu, bara det att det snöar. Sedan blev det riktigt fint, varmt & soligt. På slutet av bildserien syns bilden från en av de Påskkärringarna som satt i lyktstolparna i Ånge. Snart hemma igen så svänger vi in hos Morsan & Farsan.

Matdags på grillen i Bräcke. Magnus vill bjuda.. Patrik & Alexander käkar lite mat på väg till Mormor. Angelica & Magnus äter någonting på grillen i Bräcke Tjena mors på er Patrik & Alexander försöker att äta innan det skall fortsätta till Järvsö. Alexander & Patrik Hos mormor. Är lite sur på farsan för att han skall fota innan de får käka chokladkaninen. Inte så roligt väder när vi kom fram till Järvsö Snö kan göra snömonster i vårens värme Patrik cyklar i vårens värme Patrik mår gott på cykeln Redan på andra dagen så var det mycket bättre väder hos Mormor Stugan hos mormor i fint vårväder Ljusnan håller på att spricka upp Alexander & Patrik spökar vid lilla stugan Alexander & Patrik spökar vidare.. Lady solar sig på en snöhög i vårens värme Järvsöbacken tinar fort nu i vårsolen Pattrik & Magnus åker motorcykel Patrik hoppar på en hoppboll En påskkärring i Ånge Magnus & Lady under bänken i Marieby Magnus kollar sin längd hos Farmor & Farfar

Fredag kväll...

Angelica, Lennart & Magnus satt och tittade på b.la. så ska det låta. Magnus tyckte det var roligt och Johan Wester var ju rolig förstås, komiker som han är. Annars tyckte jag att Agnes Carlsson gjorde bra ifrån sig, och den där digg, digg diggar dig med henne och den där Magnus Skogsberg Tear var ju bra. Hur sjutton klarar man av det där ? håller reda på text å tungvrickning på det..Som vanligt tycker jag att Sanna Nielsen är lite mesig, lite egenkär å divig...å gud vad bra jag är ...typ. Annars är det väl sådär programmet, tycker det har tappat lite fart numera, för lite fart på både låtarna och artisterna. Men Kingen (Torgny Karlsson) som var med för ett tag sen var ju bra. En härlig människa som kan en massa, inte bara spela Rock´n roll utan har ju även spelat med i film.

Lennart & Magnus

Motorns namnsdag ??

Såg ni att bilmotorn hade namnsdag häromdagen (Torsdagen den 9 April) ????
Nu har det brunnit rejält på Lennart´s kontor tänker ni, Hmmmmm...

Nädå, det vi kallar för bilmotor kallas även för Ottomotor efter denna man - Nicolaus Otto  ...så nu vet ni det...Häpp.


Men våran grabb Patrik har ju namnsdag i dag - namnet kommer tydligen från skottland enligt flera källor (har kollat på väldigt stora bibliotek i England & Frösön). Det latinska namnet är patricius och betyder förnäm eller adelsman. Grattis Patrik...

Slut på Påsken..i år

Vi har nu kommit hem igen ifrån Järvsö. Vi kommer att tala om en del...och i alla fall en glad nyhet som vi fick reda på i påskhelgen. Visar en del bilder från i påsk, mestadels på barnen. Men allt detta kommer senare....Hmmm mycket nu som skall komma sen. Men ni får ju nå´t att vänta på då....På återseende

(förra)Helgens kalas, kalas och ...kalas

Det hände en del förra helgen, mest kalas & fest. Så nu får det räcka ett tag.


  • Morsan fyller år
    På fredagen firade vi att morsan fyllde 70 år, ett stort grattis till dig morsan. Jag, syrran & farsan hade ordnat så att morsan & farsan fick några dagars semester i en stuga på en camping söderut (på sommar´n). Det var mycket uppskattat. Middagen var otroligt god med olika kallskuret samt en suverän potatisgratäng.
  • Besök från pilis
    På lördag förmiddag fick vi besök från Pilgrimstad. Det var Maria & Lars och deras barn Mattias & Moa. Patrik hade Mattias som dagiskompis i Pilis och blev jätteglad när de kom. Dom lekte jättebra, tjoade och skrattade och det syns så att säga på rummet he, he. Roligt med besök, det är väl våran tur att hälsa på nu.
  • Alexander på kalas hos sanna 
    Alexander skulle till sin klasskompis Sanna på disco samma kväll som jag var på klassfesten. Han hade köpt en liknande barbie docka till henne i 9 års present. Hon blev väldigt glad för den, dom fikade åt chips & dansade disco. Lekte lite lekar mm. Alexander var väldigt nöjd när han kom hem med sin obligatoriska godispåse. 
  • Klassfest 20-årsjubileum
    Lördagen den 4 April var det dags. Som vanligt när man ska ut så är det ett himla ståhej med kläder, hår, smink & smycken. Efter mycket om & men var jag ialla fall på väg, satt i bussen med en pirrig känsla i magen. Vi hade ju inte träffats på 20 år. Vi träffades först på News Bar & Cafe. Det var både Vallaskolan & Brunflo som skulle träffas där. Vi satt  & pratade innan vi gick vidare till den "stora klassfesten" som var på folkets hus. Där blev det lite mingel innan maten. Roligt att  komma ut & träffa gamla kompisar, tråkigt bara att det var så dålig uppslutning 7 av 25. Efter maten spelades nostalgisk musik.
  • Familjen firar Elias och Håkan
    Söndagen den 5 April var vi på loppis på Furuparken, fyndade bl.a ett par gummistövlar till Magnus för 15 kr. Där var det mycket folk som vanligt. Åkte sen till Norderåsen & firade Elias som blev 5 år. Patrik gav Elias Star Wars figurer i present. Håkan fyllde också år han fick en vinare & lotter. Barnen lekte & hade roligt. Vi fick jättegott fika & som vanligt en rolig pratstund.

Loppis på Furuparken...
Mycket bilar på furans parkering
 Furuparken 
Loppis med mycket folk Angelica köper.. känner ni igen någon?

Norderåsen..
Norderåsen... Håkan & Marie-Louise Ulrika_Elias
Elias_5 år Vilja & Lady Arne & Magnus
Huset Simon vill ha sommar Isak spelar Norderås-Blues

Trummor Trummor från morbror Hubbe, kul...
                                            ....tyckte inte föräldrarna


Alexander på Scoutinvigning

Äntligen har jag blivit scoutinvigd.Vi gjorde en utflykt med korvgrillning och lekar.Efter det fick jag min scoutskjorta med DU & JAG märket + en scoutscarf.

Alexander i scoutskjorta Alexander & Patrik på väg mot nya äventyr Alexander & Patrik


Kyrkis...

Magnus & jag går till kyrkis på Tisdagar. Där träffar Magnus sina kompisar, pysslar och har roligt. Vi har bl.a gjort hand & fotavtryck, målat ramar, målat sparbössor, tygtryck m.m. Det är även en liten sångsamling, som barnen tycker mycket om. Man kan ta sig en fika för en billig peng & ge barnen medtagen lunch. Det är skönt att komma hemifrån en stund & träffa andra vuxna, utbyta tankar & funderingar, få tips på hur man löser olika problem som kan uppstå m.m. Magnus & jag trivs väldigt bra på kyrkis i Ängsmon (Torvalla), det känns tråkigt att inte kunna fortsätta gå dit eftersom jag börjar jobba heltid den 4 Maj. Men sånt är livet. (Här kommer nu bilderna, som vi har lovat...)

Magnus på kyrkis Saga & Magnus Isabell med boll En mallig Magnus Malin, Berit och Isabell i Ängsmokyrkan Berit & Magnus Isabell, hennes mamma och Magnus Saga, Isabell, Magnus och Berit Saga (trött) Alla barnen i en ring Barn i en ring i Ängsmokyrkan Isabell


Glad Påsk

Hej igen..
Vi har varit lite slöa på att skriva på ett tag nu, men det kommer mera så småningom. Det har varit fullt upp ett tag nu. Vi har nyligen haft magsjuka men är nu tillbaka på vägen igen. Det var meningen att vi skulle åka till svärmor igår kväll men vi åker nu idag skärtorsdag istället. Ska skrämma slag på Ljusdal & Järvsö istället ett tag nu hade vi tänkt. Svärmor och moster Karina blir ju glada att vi kommer, och någon dag senare spelar nog inte så stor roll. Återkommer med rapport och kanske lite bilder därifrån sen. Ha de gott och ät mycket ägg.

Ingen biltävling...

Det blev ingen biltävling för mig i lördags som jag hade räknat med. Jag hade tänkt att åka till Speed Weekend i Funäsdalen, men jag blev ju förkyld. Klicka på länken så ser ni lite bilder och filmer från tävlingen- Kolla även Mittnytt´s inslag här. Får väl hoppas att det återkommer nästa år, då kanske man ställer upp med grabbens trehjuling sen man monterat dubbla jetmotorer. Det blir väl lika häftigt som sparken från Mo.. 





Det blev andra monster som man tittade på lördagen istället. Åkte till syrran i Krokom och tittade på deras hundvalpar. Rasen heter Slovensky Kopov och är duktig på att jaga vildsvin. Om du vill veta mer kan du läsa här:  Information samt Kopov klubben. Det var full fart på dessa valpar och sju stycken är inte så jättelätt att hålla reda på, he he. Tack för kaffet Marie och hoppas att ni får dem sålda.

Tjen Magnus Heej Magnus 2 stycken Kopov
Morsning Kom igen..nu tävlar vi Vildsvins jägare
Hej där sju stycken Kopov hundvalpar Liten å fin

RSS 2.0