Kalas

Nu är det ett tag sen vi skrev, men tiden räcker inte alltid till. Vi har iallafall hunnit med en sväng till mamma i Järvsö, där vi grattade syrran & hälsade på en kusin mm.

Sen har det varit kalas på flera ställen Miro var vi till på 1-års kalas i Söndags, vi har grattat barnens faster & igår Onsdag var vi till Alexanders gudmor som också fyllde år i Söndags.

Förutom allt kalasande så försöker vi ju att hinna packa lite inför flytten också, som närmar sig med stormsteg. Vi får börja flytta in den 16 November som det verkar. Kul då får Magnus ha sitt 2-års kalas i nya lägenheten i eget rum.

Mona Lisa och andra tavlor

I söndags var jag & Anders på Jamtli. Det var även Jamtli-dagen, så det var en del att titta på. Vi skulle i första hand titta på "världens bästa konst" som de kallar den. Det var ganska häftigt att få se denna konst som man bara har sett i tidningar, tv  m.m. Denna konst var kopior på kända verk som de stora konstnärerna har gjort.

En del har kanske hört talas om dessa tavlor..Venus födelse, Mona Lisa och Skriet, dessa fanns där. Andra kanske har hört talas om konstnärer som Leonardo da Vinci, Monet, Munch eller kanske Picasso...

Här kommer en del bilder i alla fall..skall försöka komma ihåg vad tavlorna och konstnären heter, annars kanske ni kan hjälpa mig.

 
1. Venus födelse (1484) av Sandro Botticelli             2. ??

                 
3. Mona Lisa (1503) av Leonardo da Vinci         4. En Premiär (1888) av Zorn

 


Flyttdags!!

Ja det är sant, nu ska vi äntligen flytta till en större lägenhet. Har nu bott i 4-an i ett år & väntat på en femma. Ska bli så skönt med ett extra uteförråd & Magnus ska äntligen få ett eget rum.Senast den 1 dec går flyttlasset den här gången, men vi har nära till den nya lägenheten. Det mesta kan man bara bära emellan, men det ska ju packas iallafall. Har räknat ut att vi har 9 helger på oss, så det är bara att jobba på. Lite roligt är det också, det som är tråkigast är flyttstädningen. Vi har börjat med att sortera förrådskartongerna redan.

RSS 2.0