Förväntansfull mamma!

Första skoldagen för Patrik hade jag naturligtvis tagit ledigt. I Måndags traskade vi iväg till skolan, ryggsäcken var packad med pennor, bänkpapper mm. Framme på skolan så började dom med upprop, kollade telefonlistor mm. Barnen fick kolla på olika schemabilder som dom kommer att använda framöver. Lärarna presenterade sig, dom heter Hans & Anette. Hans kände dom flesta till eftersom han jobbar på fritids också. Anette däremot var helt ny.
Vi åt lunch & sen kom det en överaskning, GLASSBILEN kom infarandes på skolgården & alla barnen fick GLASS.

Patrik tyckte nog inte att det var så speciellt med första skoldagen, klart att det var roligt & börja i skolan men jag var nog mer förväntansfull än han.

När man själv började i skolan så var ju det JÄTTESTORT & mamma följde med mig också. Skillnaden nu ifrån då tror jag är att barnen blir mer inskolade nu än då. Patrik som gick på fritids tre veckor innan skolstart kände ju till både Hans & lokalerna, förr var ju fritids i ett annat hus inte i skolan som det är nu.

Jag tyckte i allafall inte att det kändes nödvändigt att vara med Patrik första skoldagen, men jag hoppas & tror att han uppskattar det när han blir äldre & tänker på sin första skoldag.

Jag kommer säkert att följa med Magnus på hans första skoldag också. Det är ju iallafall en stor dag i ens liv att börja skolan, man är ju så stor då. Lite pirrigt kan det nog vara, även om dom små (stora) älsklingarna inte vill erkänna det.


Trotsig sexåring!

Förra Lördagen skulle jag & Patrik åka till stan & inhandla grejor inför skolstarten. Jag hade sett fram emot detta, få ha en heldag med bara Patrik. Vi skulle åka med bussen som gick kl:09:43, kom till hållplatsen väntade en stund, men det kom ingen buss. Hm det började gå upp ett ljus för mig, idag är det Lördag, kollade busslistan igen & konstaterade att bussen går kl:10:45. Då var det bara att gå hem en stund igen då TRIST!! Men till slut kom vi i allafall fram till stan.
Efter mycket letande & tittande hittade Patrik en ryggsäck som passade. En snabb lunch på MC DONALDS blev det sen. Eftersom Patrik skulle på kalas dagen efter så blev nästa stopp på Lekstugan, där han hittade pennor & pennskrin.

Vi skulle handla fingervantar också, så vi gick på Kappahl för att titta på det. Där hittade Patrik ett par gummistövlar som han bara skulle ha, problemet var att han redan har två par. Jag tycker att det räckte, men det gjorde inte han. Det blen rena circusen på affären med skrik, grin & knuffar mm. Jag kom iallafall fram till kassan & betalade vantarna. Gissa om det var SKÖNT att komma därifrån!

Väl hemma igen avslutade vi dagen med en Tacomiddag, & en förfrågan ifrån Patrik innan läggdags om han får köpa STÖVLARNA. Jag trodde att han hade släppt det, men Patrik har en STARK EGEN VILJA. Det är en otroligt bra personlig sida, men nån måtta får det väl ändå vara.

Grattis Östen

Idag grattar vi östen som har namnsdag.
Östen är en gammal bekant till mej (Lennart), som har flyttat från stan.
Men vi grattar & hurrar för honom...Hurra, Hurra, Hurra

Östen härstammar från det fornnordiska namnet Aysain som finns inknackat på många runstenar. Det är bildat av ett ord som betyder lycka och ordet sten. Under 500- och 600-talen lär det ha funnits en svensk kung med namnet Aysain, han var son till en annan mytologisk kung, Adlis den mäktige. Före 1900-talet förekom Östen knappast alls utanför Norrland och Norge, men spridde sig därefter till resten av landet. Vanligast är namnet bland män födda på 1940-talet och tidigare. År 1901 kom Östen in i almanackan. Alf Henrikson hade en förklaring till varför det blev just det datumet: Tidigare stod det Zefyrinus i almanackan den 26 augusti och eftersom Zefyr betyder västan tog man in östan i almanackan i form av Östen. Antalet namnbärare är runt 5 100, av dessa har omkring 1 300 det som tilltalsnamn., en av dem var den nyligen framlidne artisten Östen Warnerbring.

Det finns tydligen en sjö som heter Östen...kolla på bilden nedan.



I backspegeln
För 40 år sedan...

Den 26 augusti 1969 toppar för fjärde veckan i rad "Honky Tonk Women" med The Rolling Stones den amerikanska Billboardlistan.

Andra händelser den 26 augusti
1946
Blir engelska, på tyskans bekostnad, första främmande språk i svenska skolor.

1957
Presenterar Ford sin nya bilmodel Edsel. 110 847 bilar byggdes innan Ford slutade produktionen på grund av dålig försäljning och negativa omdömen från pressen på den fula bilen. Bilen hade fått sitt namn Edsel efter Henry Fords son Edsel Bryant Ford.

1967
Släpps "Purple Haze" med Jimi Hendrix's Experience i England.

1977
Släpps den klassiska New Wave-singeln "Sex, Drugs & Rock n' Roll" med Ian Dury & the Blockheads.


Lady på äventyr

Idag när jag hade ätit färdigt lunchen, så skulle jag som vanligt gå en sväng med Lady. Jag går mot bilen, öppnar bakluckan men där finns ingen hund....VA !!!????.  Vad gör man nu....

Jag åker en sväng med bilen mot lugnvik och söker efter henne, men ingen hund. Vänder och kör tillbaka mot jobbet, nu får jag höra ett ihållande skällande upp mot båtklubben. Kör upp mot en liten stuga där en kvinna och hennes hund bor och frågar henna om hon har sett en hund, men nej...hunden skällde på något annat. Kvinnan lovar att hon skall hålla utkik efter henne och tipsar samtidigt om att hon kanske är på Jamtli, för där finns det massor av djur...HJÄLP!!!???

Åker upp mot Jamtli och där omkring, men fortfarande ingen hund...Hmmm. Får åka tillbaka till jobbet för nu är matrasten slut. Går in och ringer Polisen och frågar om det har fått något tips om en bortsprungen hund.

- Jodå...vad är det för sort.
- Det är typ en finnspets
- Ok..är den gulaktig
- Jaa ...(känner att hoppet kommer tillbaka)
- Ja då är de eran hund, finns att hämta hos oss.

Puuh, gud va skönt. Åker upp och hämtar henne, och får se en ganska så trött hund komma mot mej. Polisen undrar om jag känner igen henne, för hunden känner uppenbarligen igen dej i alla fall säger han. Hur hon hade kommit lös, förstår jag fortfarande inte, för jag hade bara bakluckan lite öppen. Men hon har antagligen tryckt upp den på något vis. Nu ligger hon i alla fall och vilar på sin vanliga plats under våran säng, och kanske drömmer hon om äventtyren hos bl.a. Polisen idag.


Semester i Eskilstuna

I sommar var vi en vecka i Eskilstuna. Hade hyrt en stuga på Vilsta Camping och det var en ganska bra camping. Hade önskat att det var större lekpark för barnen, samt en bättre och mysigare restaurang.

bla bla bla


Lördag 11 Juli (första dagen)

bla bla bla





Söndag 12 Juli (andra dagen)

Bla bla bla




Måndag 13 Juli (Dag tre)

Bla bla bla


Namnsdagsbarn

Vi har länge funderat på att klippa Magnus, men det har tagit emot & klippa bort hans fina lockar. I Söndagskväll tog jag iallafall fram saxen gav Magnus en piggelin & började klippa. Patrik som var uppe hörde att jag pratade om glass, kom ner & gick in i köket han ville också ha en glass. Då såg han att jag höll på & klippa Magnus, Patrik blev riktigt ledsen & berättade för mig att jag minsann inte fick klippa bort hans fina lockar. Jag berättade att dom kommer & växa ut igen, han tog sin glass & blev ganska nöjd.

Vi sätter in ett kort på en nyklippt Magnus,  passar även på att gratulera honom & alla andra som heter Magnus på namnsdagen. "Hipp Hipp Hurra" säger vi till våran lilla guldklimp!!!


Magnus
är av latinskt ursprung och betyder den store. Den förste i Norden att använda namnet var på den norske kungen Magnus den gode som levde på 1000-talet och som uppkallades efter Carolus Magnus, mer känd som Karl den store. Den förste kände svensk som bar namnet var Birger Jarls far Magnus Minnesköld. Kunganamn blev Magnus på 1200-talet genom Magnus Ladulås, Birger Jarls son. En annan känd kung som burit namnet var Magnus Eriksson, Magnus Ladulås sonson, som styrde över Sverige och Norge på 1300-talet. Namnet har funnits i almanackan sedan 1600-talet. Populärast var det på 1960-talet. Antalet namnbärare är runt 72 400, av dessa har omkring 39 800 det som tilltalsnamn. Grattis kan vi säga till bland andra komikern Magnus Härenstam.

 


Unga föräldrar

Kolla den här länken
http://www.aftonbladet.se/webbtv/kult/snorungar/article5008176.ab

Den kom inte med bruksanvisning =)

Farsan har namnsdag

Grattis Farsan...på din namnsdag idag den 17 Augusti.
Hurra, Hurra, Hurra

Valter är ett forntyskt namn som härstammar från namnet Waltheri som är sammansatt av två ord för makt och krigare. I almanackan har Valter funnits sedan 1901, men det har använts här ända sedan 1100-talet. I dag är namnet relativt ovanligt som dopnamn antalet namnbärare runt 13 600, av dessa har omkring 2 500 det som tilltalsnamn. Stavningen med V- är den absolut vanligaste.


Surströmming & Kräftor

Förra helgen var vi hos dom i Norderåsen. Där blev det blandad mat, såsom surströmming, kräftor samt korv med mos i tunnbröd. Jag, Angelica och Arne åt surströmming som var otroligt gott. När jag skriver det här får jag använda haklapp för jag dreglar annars på tangentbordet, så gott var det, mums. Vädret var bra och vi satt ute på deras veranda.
Ett tips: Öppna strömmingsburken i en hink med vatten...funkar jättebra.

Lördagen var vi en sväng ut på Frösön för att bada. Det låg en bra badvik nedanför flyget som jag hade fått tips om. Barnen var jättenöjda och sen for vi ut en sväng till morsan & farsan och tog en fika i finvädret.

På söndagen var jag & Hasse och tittade på dragracing i Ope. Vädret var bra, inte så där tokvarmt som det kan vara. Kul att se bilarna dra iväg, men roligaste och häftigaste var nog snösktrorna som drog iväg. Det gick undan ordentligt med dessa skotrar, som hade små hjul där skidorna normalt sitter. Tyvärr så gick det lite väl fort med finalerna så det var prisutdelning redan runt 12-tiden. De har ju kunnat fixat lite mera underhållning och kanske kunnat dra ut på racen lite tycker man. Nåja... det var en sjysst dag i alla fall och vi var nöjda över dagen

Den här helgen var vi barnlediga för vi skulle försöka hitta något till Alexander innan han fyller år. Får väl se hur vi lyckas med den grejen. Eftersom vi nu var lediga så kom vi på att vi skulle passa på att gå ut att äta...(får snart döpa bloggen till "vi som äter" eller nå´t). Vi var i alla fall på "en liten röd", och som vanligt är det mysigt och jättegod mat. Det var nog runt 10 år sedan vi var där sist. Senare på lördags kvällen så var vi till Pär & Sara och fikade, snackade & hade det gott.

                       Trött :)

Midsommar 2009

Jodå...jag vet att jag är väääldigt sent ute. Men här kommer några bilder från midsommaren. Vi var tillsammans med Håkan & Marie-Louise och deras barn, där dom bor i Norderåsen. Lite sill o nubbe, ett besök på hembygdsgården och sedan mera god mat så mår man hur gott som helst. Som vanligt så mår man gott uppe hos dessa härliga människor. Här kommer i alla fall lite blandade bilder.

 
Sjusst lunch med bl.a. Sill & nubbe

 
Angelica njuter

 
Gott med en tunnbrödstut tycker Elias


Isak tycker maten är god


Magnus tycker att allt e gott


Magnus besöker ett av husen på hembygdsgården i Norderåsen


Simon (som inte ville vara på bild) & Håkan


Hembygdsgården i Norderåsen


Isak och Alexander slappar å äter


Håkan är våran grillmästare, otroligt gott


Deras katt ville vara med också


Det är gott mad majskolv


Patrik har ritat en ett porträtt av Morsan


Och här har vi Farsan då


Alexander & Simon sitter och tittar på film i egen stuga.


Isak ligger och läser efter en lång dag


Lady & jag tittar på kossor på morgonpromenaden


Undrar vad kosserna tänker...


Bara Ford på deras gård =)


Håkan gräver å stökar med det som skall bli något med blommor

Midsommarafton

Ja ja....jag vet att jag e sent ute

RSS 2.0